24.2.11

CLÀSSICS REINVENTATS

En el post d’avui us volem apropar la que creiem que és la selecció dels 5 bolsos més it considerats clàssics reinventats.  És a dir, bosses que pensem que han fet història i que mai deixaran de ser trend ja sigui per la seva funcionalitat, la seva originalitat, la seva qualitat o simplement per ser un clàssic de la marca en qüestió.
Comencem!

1_ CHANEL 2.55
Creat el febrer del 1955 (per això el nom del model, número del mes i 2 últims dígits de l’any) i reinventat durant els anys 90 i el segle XXI per Karl Lagerfeld.

Chanel 2.55 (model actual de la web)Coco Chanel - Alexa Chung2_ BIRKIN D'HERMÈS
Creat el 1984 en honor a la cantant i actriu anglesa Jane Birkin.
La llegenda explica que en el 1981, Jane viatjava casualment en un avió juntament amb el president de la companyia Hermès, Jean Louis Dumas. Estranyat en veure que la cantant i actriu portava una cistella de palla com a bossa de mà, li va preguntar quin era el motiu, i ella va contestar que no trobava cap bossa on poder posar els biberons del seu bebè, el llibre... i que a més fos fàcil d'obrir. Junts van dissenyar el Birkin. (Una altra versió de la història explica que el que va passar és que accidentalment els continguts de la bossa van caure al terra).
Durant el 2004 el Birkin va ser actualitzat per Jean Paul Gaultier.

Camel Birkin d'Hermès


Jane Birkin (amb la seva característica cistella i, actualment, amb el seu Birkin)Olivia Palermo (The Sartorialist)     -     Victoria Beckham3_ MOTORCYCLE DE BALENCIAGA
Es desconeix l’any exacte de creació de la bossa Motorcycle però es saps que va ser introduïda en la col·lecció primavera/estiu de 2001 sent reinventada per Nicolas Ghesquire (dissenyador de Balenciaga en aquell moment). La bossa en qüestió està inspirada en el món del motociclisme i és el representant més significatiu de la marca creada per l’espanyol Cristobal Balenciaga (1895 - 1972).

Actual Giant City de Balenciaga

 Eugenia Silva      -     Nicole Richie


4_ SPEEDY DE LOUIS VUITTON
El Speedy de Louis Vuitton va ser imaginat per primera vegada en el 1932 amb el monograma LV per lluitar ja, en aquells temps, contra la falsificació.
Durant els anys 60, es crea una nova mida i variant per a Audrey Hepburn (ja que originàriament era una maleta) i cada temporada es renova amb nous colors i petits canvis.

 Speedy de LV

 Audrey Hepburn     -    Jennifer Love Hewitt5_ AMAZONA DE LOEWE
Model més icònic de la marca caracteritzat pel cadenat, la funda per a la clau, les cantoneres protectores de la bossa i evidentment el seu anagrama. La primera versió del Amazona va ser creada pel dissenyador Darío Rossi al 1974. I igual que la resta dels models comentats, cada any es reinventa introduint nous colors i nous materials però sense perdre l’essència d’aquest clàssic.


Models actuals de l'Amazona de Loewe

Angelina Jolie     -     Sarah Jessica Parker


Nosaltres, entre tots els clàssics, ens quedem amb el Motocycle de Balenciaga?
I vosaltres, quin d'aquests us agraderia tenir o teniu al vostre armari?

Una abraçada,

A+A

No hay comentarios: